Josephine

Tanddragning

Publicerad 2012-04-30 11:48:02 i Vardagligt,

Det hela började för 1 vecka sen då jag fick sån otrolig tandvärk i tanden längst bak (efter dragen visdomstand) uppe på höger sida. Har typ levt på ipren och alvedon så trodde jag skulle få magsår på köpet, men det har gått bra. I torsdags tog jag upp telefonen och gjorde det jag fruktar för mest i hela världen, ringde tandläkaren. Fick en tid ett par timmar efter då det precis kom ett återbud när jag satt i telefon med receptionisten. Åkte dit så dom fick kolla på tanden och han som undersökte sa att om jag inte hade blivit fri värken under helgen så skulle jag ringa på måndag, då skulle det finnas två alternativ, antingen att rotbehandla tanden eller dra den. En rotbehandling skulle dock gå på  ca 6000 kr så det var helt klart uteslutet. Så jag bestämde mig för att dra den isåfall.
Imorse ringde jag med en hemsk värk i hela huvudet, örat, käken och tanden så jag sa att jag ville komma i så fort som möjligt, jo tack 40 minuter senare satt jag i den värsta stolen som finns. Alltså min tandläkarskräck är hemsk.
Men när jag blev hämtad från väntrummet så blev jag så lättad för jag fick den tandsköterska som var med mig i torsdags och hon gav mig en kram och sa: det här ska du fixa gumman, jag finns där hela tiden!
Jag blev så varm i kroppen av att någon verkligen brydde sig och hon kom ihåg att det var jag som hade den grymma rädslan.. Hon satt och höll min hand och strök mig över pannan, vilket var väldigt lugnande, hon påminde mig om att andas och att vara avslappnad. Medans hon som skulle dra tanden röck och slet så satt Maria (tandsköterskan) och lugnade mig. Hade inte hon funnits där så hade jag nog svimmat.
Allt var över på en halvtimme och skulle sen köra hem, var yr och mådde illa av blodsmaken som rann ner i halsen, fick kväljningar utanför tandläkarn och trodde verkligen jag skulle spy.
Har legat i ett par timmar nu med smärtan från helvetet men nu så är det rätt lugnt, har inga tussar i nu och har druckit kallt vatten för att svullnaden ska lägga sig. Ska snart försöka äta något för jag är verkligen JÄTTEHUNGRIG! Var ju så osmart att inte äta något innan jag åkte dit, men kanske var lika bra de för då hade jag garanterat kräkts.
Så jag tror jag ska be om denna underbara Maria nästa gång jag ska dit också, vilket är 15 maj, då ska jag dit på koll och fixa försäkring! Är även jättesugen på att skicka in en dagens ros till tidningen, så jävla nöjd är jag.
Så är du som jag och har väldans tandläkarskräck och går på Folktandvården i Kvissleby, så be om Maria Johansson, lovar er, ni kommer inte bli besvikna!

smärta från helvetet!

Publicerad 2012-04-23 21:57:07 i Vardagligt,

har en sån otrolig tandvärk och huvudvärk. Tror nästan att smärtan kommer från öronen så nu har jag preppat med ipren och betnovat i öronen och hoppas på att smärtan ska försvinna! Om inte så blir det till att ringa tandläkaren, vilket jag helst inte vill! Har sån sjuklig tandläkarskräck.. tänker fan kräva lugnande denna gång!

Lunchtips!

Publicerad 2012-04-23 13:13:55 i Vardagligt,

Har alltid gillat att experimentera med mat och vill gärna hitta på mina egna maträtter, vilket jag gjorde nu också.
Detta är nästintill det godaste jag har ätit! Ni måste prova!
Ingredienser:
Skalade räkor
Bambuskott
Gul paprika
Pressad Vitlök
Kryddor


Allt eftersom du själv behagar, men eftersom denna rätt inte innehåller pasta, ris eller dylikt så valde jag att ha i mycket räkor, en hel paprika och en hel burk konserverade bambuskott. Stekte alltsamman med 3 pressade vitlöksklyftor, kryddade sedan med lite salt, svartpeppar, paprikakrydda och örtsalt. Serverade med en sås gjord på turkyoghurt, vitlökspeppar, paprikakrydda och salladskrydda, och mamma mia vad gott det var!
Tur jag gjorde mycket så det blev lunch imorgon också :D

Jomenviiiiisst!

Publicerad 2012-04-23 08:44:09 i Vardagligt,

Nu är det ju såhär. Jag har ju ett antal oberäkneliga gånger försökt på mig att starta en diet eller börja träna osv för att gå ner i vikt.
Nu är jag igång igen efter en lång svacka. Kommer dock inte köra på någon speciell diet, kalorier håller jag koll på via appen Shapeup, men inge mer. Kör på allsidig kost i lagom mängd helt enkelt,

Så dagens frukost blev 2dl naturell yoghurt, 1 dl branmüsli Jordgubb & Melon, och en skiva av Wasa solrosbröd med en skinkskiva på.
Sitter nu och planerar vad jag ska äta resten av veckan.. Måste lära mig att äta det jag planerat, annars är jag sån att jag inte kan planera vad jag ska äta för om jag planerar så tappar jag suget och mår bara illa av maten. Men det måste vara ett slut på det nu. PLANERING JOSSE!

Ni får gärna komma med tips på nyttig mat och tips på mellanmål :)

På återseende :)

Haha sällan

Publicerad 2012-04-19 14:20:22 i Vardagligt,

Sa ju i förra inlägget att jag skulle komma med en idébomb, men bara för att jag fick en bild framför mig hur detta inlägg skulle se ut, men bara för det så hittar jag inga bilder alls som skulle passa.
Läser flera bloggar just nu som alla skriver om inredning så nu har jag blivit så sugen själv på att göra om på rummet. Vill ha nya möbler, nya färger, en mer compactliving-känsla eftersom mitt rum är ganska litet.. Dock lär det inte bli förrän till hösten eftersom jag på sommaren flyttar ut till min lilla gillestuga på gården.
Brukar flytta ut dit i mitten på april eller i början på maj, men som det känns nu med tanke på väder och kalla nätter så lär det dröja ett tag!

Ska försöka knåpa ihop en massa inredningsbilder med det som kommer spegla mina visioner och idéer senare ikväll :)

Bullbak!

Publicerad 2012-04-19 13:35:50 i Vardagligt,

Vet att det är dåligt med uppdatering här men har fullt upp faktiskt med plugg, bebisgos och idag har jag bakat! Detta blev resultatet.


Kommer snart ett till inlägg, en liten idébomb sådär :)

Im so happy, Im so glad!

Publicerad 2012-04-13 10:23:48 i Vardagligt,

De senaste dagarna har varit så bra, jag har varit lycklig och förväntansfull. Jag fick ett till kusinbarn i Måndags, dock har jag inte fått snusa på han än, men snart så! Är så oerhört lycklig och glad att just detta barn är i världen just nu, med världens finaste föräldrar också. Jag verkligen älskar dom, och jag älskar redan Liam, det gjorde jag iförsig redan i magen den dagen Sandra berättade för mig att hon var gravid. Kunde inte riktigt fatta att hon var det, har nog inte fattat det än, trots att hon faktiskt har ploppat ut honom redan! Åh jag bli alldeles tårfylld i ögonen när jag tänker på dom, hela familjen. Har saknat dom så länge nu eftersom det var så längesen jag uppgicks med Sandra så det ska bli sååå mysigt att hälsa på dom snart.
Sen kan jag säga såhär, Liam är världens finaste bebis, jag någonsin sett, är nog kanske lite partisk också jag erkänner men han är så himla vacker. Nu kanske ni tror (speciellt mina andra kusiner som fått barn och så) att jag inte tycker att era barn är fina, men så är självklart inte fallet, alla mina kusinbarn och kusiner och allt va det nu är är också helt underbart vackra. Men jag känner en sån stor närhet till Sandra och hon är verkligen som en syster för mig och kommer alltid vara, och då får man vara partisk. :)

Den 9 april 2012 är hittills det bästa dagen i mitt liv! Helt ärligt, ni kanske tycker att det låter som rövslickeri, men verkligen inte, så är det absolut inte! Jag har väntat på denna dag lääänge!

Önskar de fina föräldrarna största möjliga lyckan i livet, och självklart lille Liam all lycka i livet också! Han ska behandlas som den allra finaste diamant som han är! <3

Hate to see you that broken!

Publicerad 2012-04-09 10:06:25 i Vardagligt,

Läser din blogg och kan inte förstå att du har förändrats så mycket. Du är ute på diverse äventyr och bara förstör för dig själv. Du skriver att  du är trasig och svag men du vågar inte söka hjälpen som finns. Att en sådan ung människa som du ska gå igenom dessa saker är inte acceptabelt.
Någon borde lärt dig, någon borde vara din förebild. Jag kanske borde ha stått bredvid dig istället för att bara kollat på, men det går inte om det är du som tar avstånd. Snälla lilla vän, kom ur din bubbla, se verkligheten, jag saknar ditt gamla jag. Den du var för ca 1 år sedan, då jag trodde att du äntligen hade fått rätsida på allt, kommit fram till ett beslut där du skulle ta dig i kragen och klara allt, ta dig över alla hinder. Men du är tillbaka i din lilla bubbla, i din trånga, luftfattiga bubbla, utan kunskap. Vill inte att du ska hamna i trubbel. Det är dags att börja någonstans.
Inget kommer ändras på en vecka eller en månad, kan ta lång tid, men en idé är att börja nu!

Nattugglan här igen!

Publicerad 2012-04-07 01:43:39 i Vardagligt,

Sitter och snackar med Stina och Emil på skype, har spelat lite och lyssnar just nu på lite musik.
Hade middag här ikväll med Vickan och Linn, alla vi var ensam så jag drog ihop lite tacos och bjöd dom på middag..
Bjöd även på en efterrätt som jag själv älskade, Vickan tyckte om den också tror jag, men däremot Linn tog nog bara en sked för det såg nästan orört ut :P
Det var gott med mat iallafall och vi fick oss några goda skratt!
Imorgon får vi besök av farmor och farfar som ska komma och äta med oss, vi ska käka lite påskmat och så, sedan på kvällen kanske det blir fest hon frida, får se hur jag mår med tanke på att jag just nu har en jäkla hosta och ont i ögonen.
Hoppas ni hade en bra långfredag och får en fortsatt bra påskhelg :)
Godnatt på er!

-Fredag

Publicerad 2012-04-06 14:17:06 i Vardagligt,

Hej!
Satt och läste en gammal klasskamrats blogg http://joakimforsberg.se och såg att han hade tagit upp en sån här 30 dagars utmaning.. Vet att dom har funnits länge och jag har faktiskt försökt  mig på en sån tidigare i nån blogg jag har haft, men inte lyckats..
Men nu ska jag ta tag i skiten så ni får lära känna mig lite bättre och det blir ju även lite mer uppdatering :) såhär ser den ut:
Dag 01 – Presentera mig själv
Dag 02 – Min första kärlek
Dag 03 – Mina föräldrar
Dag 04 – Det här åt jag i dag
Dag 05 – Vad är kärlek?
Dag 06 – Min dag
Dag 07 – Min bästa vän
Dag 08 – Ett ögonblick
Dag 09 – Min tro
Dag 10 – Det här hade jag på mig i dag
Dag 11 – Mina syskon
Dag 12 – I min handväska
Dag 13 – Den här veckan
Dag 14 – Vad hade jag på mig i dag?
Dag 15 – Mina drömmar
Dag 16 – Min första kyss
Dag 17 – Mitt favoritminne
Dag 18 – Min favoritfödelsedag
Dag 19 – Detta ångrar jag
Dag 20 – Den här månaden
Dag 21 – Ett annat ögonblick
Dag 22 – Det här upprör mig
Dag 23 – Det här får mig att må bättre
Dag 24 – Det här får mig att gråta
Dag 25 – En första
Dag 26 – Mina rädslor
Dag 27 – Min favoritplats
Dag 28 – Det här saknar jag
Dag 29 – Mina ambitioner
Dag 30 – Ett sista ögonblick

Så imorgon får bli Dag 1 då jag har rätt mycket att göra idag :)

På återseende!

Angels with silver wings Shouldn't know suffering...

Publicerad 2012-04-06 00:42:22 i Vardagligt,

Vickan här igen :) Har sparat lösenordet till Josses blogg på datorn min. Hon gav mig dock tillåtelse att gästblogga lite här. Så vad ska jag skriva för roligt. Ska jag berätta pinsamma saker om Josse kanske? Njaaa..
Jag kan skriva om vilken extremt bra person Josse är. Hon är världens snällaste människa. Gör lite dåliga val ibland, men oftast så tror jag ändå att det blir rätt :) Vi behöver inte höras av varje dag (dels för att Josse är sämst på att höra av sig) men jag vet ändå at jag har henne bredvid min sida. Hon har alltid ställt upp för mig och jag hoppas hon känner detsamma. För vad som än händer så kommer jag alltid finnas här för henne. Hon är en av mina bästa vänner och jag älskar henne mer än allt annat. (med risk to sound cheesy) Rör och du dör! Men helt ärligt den som skadar denna männsika skulle jag kunna döda! Josse jag skulle kunna gå över eld och vatten för dig! Du förtjänar det bästa och du borde inte nöja dig med mindre någonsin! Du ska alltid bli behandlad som den prinsessa du är!
Jag älskar dig och kommer alltid göra det!

-Torsdag

Publicerad 2012-04-05 19:00:38 i Vardagligt,

Idag är det skärtorsdag och jag har lekt lite påskhare hos stina och emil. åkte även och handla lite tills imorn, eftersom jag blir hemma från Liden pga att jag börjar bli sjuk igen, och vill inte smitta ner lilltrollet som endast är ett par veckor gammal. Då stannar jag hellre hemma så blir en middag på tu man hand med Linn istället!
Plus att jag måste plugga eftersom det inte blev varken igår eller idag.
Imorgon ska jag ställa mig och baka lite också, blir lite cupcakes :)
Just ja, bilden på sminkningen sket sig då jag inte hade någe batteri i kameran, dags att ladda kanske!
Nej nu ska jag ta lite hostmedicin mot den här jävla hostan! Hörs!

Nattuggla!

Publicerad 2012-04-05 00:33:08 i Vardagligt,

Klockan är 00.27 och här sitter jag, är inte trött än men måste försöka sova, imorgon väntas plugg och en sväng till stina ska hängas med..
Som jag skrev tidigare idag så skulle jag ju hämta mamma på jobbet, så jag passade på att hälsa på barnen och "kollegorna" lite, och vilka goa kramar jag fick! Dom verkade ha saknat mig med, mina goproppar!

Sitter iallafall och kikar på sminkvideos nu och ville helt plötsligt sätta mig ner och sminka mig, men lite sent för det, det får nog bli imorgon, kanske till och med slänger in en bild. Som vissa av er kanske vet så älskar jag smink, det är det bästa jag vet, jag köper liksom hellre smink än något annat! Kom även på att jag kan visa er min sminksamling imorgon :) Dock har jag nästan nyss rensat bort gamla saker, men finns fortfarande mycket kvar!
Hörs och ses imorgon :) Godnatt!

- Onsdag

Publicerad 2012-04-04 12:58:26 i Vardagligt,

Startade morgonen med bästa låten Dansa Pausa, solen skiner och det är så underbart att känna riktiga vårkänslor! Är på bra humör idag så jag har bakat lite maränger också, blev kanske inte världens bästa men med tanke på att jag gjorde dom helt utan recept så duger dom iallafall :) om ett tag ska jag hämta mamma från jobbet så vi ska åka och handla, tror jag ska passa på att hälsa på barnen på fritids också, saknar dom så in i nordens mycket!

Hoppas ni alla får en bra dag idag!

- Tisdag

Publicerad 2012-04-03 18:45:24 i Vardagligt,

Hejsan! Usch och fy vad det snöar ute, inte alls kul, så därför ska jag muntra upp mig själv genom att fixa lite med naglarna nu när jag äntligen ha kunnat spara ut dom lite :)
Dagen har spenderats på Birsta med Frida.. shoppade lite kläder, chansade och köpte alla kläder utan och prova, och tänk, jag kunde ha allt, dock ångrade jag ett linne som jag köpte, men för 50 spänn är det inte värt att åka ut dit och lämna tillbaka så jag gav det till syrran istället!
Köpte även lite saker som jag skulle ha till min Laboration som jag nyss gjort, ska bara vänta nu på resultat. Det handlar om försurningar och skit så får se vad som händer :)
Ska eventuellt tillbaka till Frida sen och se på bigbrother, får se hur mycket klockan blir innan jag är klar med uppgiften eftersom jag började med den lite senare än tänkt :)
Jag bjuder på en liten bild nu på nygjord lab, så får ni se resultatet om ca 3 timmar. Slänger kanske in en bild på mina naglar sen också :)
Hörs och ses :)

Ny design och Hot wings!

Publicerad 2012-04-03 01:22:25 i Vardagligt,

Tacktacktacktacktack världens bästa Vickan för designen, blev riktigt riktigt nöjd!
Ikväll har jag umgåtts lite med Frida, kikade på bigbrother och sen blev vi sugen på att åka in mot stan och på max/donken, så hon fick handla på max medans jag skulle på donken för att köpa hotwings, min absoluta favorit! Så sjuktligt gott, men dyrt..  Men det var verkligen värt det!
Imorgon ska vi åka en sväng på birsta, plus att jag ska hämta ut mina Natur och Svenska-böcker!
Åh, nu när jag har fått sån fin design så måste jag ju börja fota med min kamera som tyvärr inte sett dagsljus på länge.. Ska nog ut och fota lite fina vårbilder när vädret tillåter :)
Avslutar kvällen/natten med en charmig bild på kusin Hannes som fick Dora-kakor idag efter maten :D

Hallå igen!

Publicerad 2012-04-03 00:09:46 i Vardagligt,

Så nu var jag klar med Josses blogg. Nu borde ni som läser gå in och kommentera hur fin den nya designen är :) Sen måste ni ju säga till henne att lägga upp era bloggar som länkar!
Det var allt för mig. Tack och hej!

Hello

Publicerad 2012-04-02 21:12:45 i Vardagligt,

Vickan här! Har fått i uppdrag av Josse att fixa hennes blogg design. Så om det kommer vara lite rörigt här så är det mitt fel :) Aja nog pratat, back to buisness!

- Måndag

Publicerad 2012-04-02 11:29:09 i Vardagligt,

Tänker starta dagen med att bjuda på lite skön musik, min nya favoritartist! Dessa låter kommer spelas hela sommaren!

Enjoy!

Big Brother-snack!

Publicerad 2012-04-01 22:49:51 i Vardagligt,

Dagens söndagsfinal bjöd på årets BB-låt.. Ja ni,  kan inte säga så mycket om den.. den är väl bra men verkligen inte en BigBrotherlåt. Dessutom fick Jimmy lämna huset, och vad ska jag säga om det? Inte mycket om det heller, dock tycker jag nog liiiite mer om Jimmy än Amandus, så ja..
Tyckte ni att det var rätt person som fick lämna? Eller hade ni velat ha kvar Jimmy i huset? Kommentera gärna!

- Söndag

Publicerad 2012-04-01 16:08:11 i Vardagligt,

Godeftermiddag allihopa! Igår blev det en utgång med Linn och Stina, det blev en rätt lugn och trevlig utgång, träffade lite folk och bara chillade.
Drack inte så mycket så idag mådde man bra jämfört med andra ;)
Ikväll ska jag bara slappa lite.. Ska även prova göra en kycklingwok så får se om det blir bra eller inte!
Nu ska jag sätta fart med maten :)
Hörs och ses!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela