Josephine

Fin liten burk!

Publicerad 2012-08-31 15:43:00 i Fynd!, Vardagligt,

Var ute i Birsta en sväng för att införskaffa mig decopagelim + pensel och på vägen hem besökte jag även Dollarstore, där jag fyndade en fin liten sak.

Denna lilla burk fann jag för 30 kr. Eller egentligen var det två för 30, men köpte bara en, så söt! Nu ska jag bara klura ut vad jag ska förvara i burken.
Den kommer från Victoria's Design House i Skanör.

Projekt på G!

Publicerad 2012-08-31 00:22:00 i Fynd!, Pyssel,

Det blev en lite sväng idag på loppis också, hittade faktiskt lite som jag fick med mig hem, lite spets, ljuslyktor, en tavelram och ett sängbord.

Det var främst sängbordet jag skulle köpa så idag blev det av, medans det fanns kvar liksom.
Just nu är det som ni ser brunt, men så småningom ska det bli vitt, hoppas på att börja så fort som möjligt.
Har lite pyssel-idéer på gång också så jag hoppas det blir som jag tänkt mig :)

Snicksnack

Publicerad 2012-08-29 22:03:21 i Vardagligt,

Hallådär!
Idag har jag spenderat dagen med att kika lite på loppisar med Vickan och Conny, hittade lite prylar som jag ska fundera vidare på eftersom det nu är såhär. Jag har blivit så inspirerad och sugen på att "renovera" mitt rum, så nu ska jag lite eftersom fixa i ordning och jag börjar med att sälja iväg mina gamla möbler och jag ska nu fynda lite möbler som jag själv kan renovera och göra precis som jag vill. Att jag alltid gillat shabby chic vet mina vänner, och nu är det mer än någonsin, tror det är Vickan som har smittat av sig faktiskt. Har en massa idéer på saker jag ska göra nu så fler loppisrundor kommer bli framöver :)

Ny kategori och förhoppningsvis mer uppdatering kommer det bli från och med nu:) på återseende!

rubrikjävel

Publicerad 2012-08-19 20:58:20 i Vardagligt,

Har nu suttit och stirrat in i skärmen i flera minuter utan att ha kommit på vad jag egentligen ska skriva. Har tusen miljoner tankar i mitt huvud som snurrar runt, skulle bara vilja skrika och bli av med allt, men så lätt är det inte.
Humöret senaste tiden har väl inte varit helt på topp känner jag, mycket jag stör mig på hos folk, även folk jag inte känner. Stör mig på deras liv och deras vardag, fast jag inte ens vet vad dom egentligen gör och vad allt handlar om. Läser lite olika bloggar och kan bli så förbannad och till och med grina av ilska när jag ser hur folk beter sig bland sin familj och vänner, hur dom behandlar sina barn och i vilken miljö barnen växer upp i, ja en massa. Mår illa av tanken på hur folk uppfostrar sina barn på ett illa sätt, som jag själv aldrig skulle göra, men vad är egentligen rätt eller fel? Jag vet ingenting om uppfostran själv eftersom jag inte själv har barn, men jag har en bild och en vision om hur jag vill ha det.
Nej usch, känner hur tårarna kommer bara jag tänker på dessa människor så det är ingen idé att jag skriver mer.
Fick skriva av mig lite iallafall.

Vad som hände 27 Juli...

Publicerad 2012-08-10 21:27:11 i Vardagligt,

Det var en solig och otroligt varm dag på jobbet och vi hade varit ute mest hela dagen med alla barn. En efter en gick hem och till slut var det bara jag och S kvar, jag skulle stänga kl 17.30..
Eftersom det bara var vi på hela skolan kvar och klockan var närmare 17.00 så tänkte jag att vi kunde gå in och se på en film, vi skulle dock inte hinna se hela men en stund tänkte vi kolla iallafall. Både jag och S var djupt inne i filmens värld när jag helt plötsligt hör glaskross utanför fönstret. Jag öppnade ett fönster i det rum vi var och ser då en man som står ca 3 meter ifrån mig, stå och slå sönder 2 fönster rutor. Jag frågar -Varför slår du sönder rutor för?!
Han går mot mig och jag ser att han har ett rätt stort verktyg i handen, helt oväntat räckte han över verktyget till mig och jag tog emot det. Han bad mig även att ringa rättpsykjouren. Jag sa att jag skulle ringa men att jag stänger fönstret som jag hade öppnat, - Gör det, sa han och gick en bit bort.
S som då hade blivit livrädd stod bakom mig och grät, när jag har stängt fönstret började hon skrika att hon var rädd och jag kunde inget annat än att hålla om henne medans jag så for jag kunde sprang och hämta en telefon för att ringa 112. Kom fram till en kvinna som skulle koppla mig till polisen här i Sundsvall och dom sekunderna kändes som flera timmar. Väl talandes med polisen från Sundsvall fick jag berätta vad som pågick och sedan skickade hon ut en patrull. Dom skulle åka ända från stan och jag var i Njurunda, en färd som vanligtvis med bil tar ca 20 minuter, polisen kör dit betydligt snabbare men de minuter som vi väntar på polis kändes som en lång oändlig väntan. Fortfarande talandes med kvinnan i telefonen och ingen polis på plats, mannen börjar sparka och slå mot ett fönster i det rum vi håller till. Jag kommer på mig själv med att jag har en dörr helt ståendes öppen. Springer och spärrar både den och stora entrédörren. S skakar otroligt mycket och skriker samtidigt som hon håller för öronen. Att se ett barn, som man dessutom känt i ett par år och som man älskar och bryr sig så mycket om, vara så rädd och hjälplös, det skär i själen. Djupa sår som aldrig riktigt kommer läka.
S mamma kommer och hämtar S, och jag blir själv. Jag hade under hela tiden hållt mig skärpt inför S för att hon inte skulle reagera ännu värre, om det nu skulle gå.. Men när man blir lämnad så där, ung tjej, själv ett "barn", så är man inte kaxig och tuff. Man är så liten i världen och tårarna började samlas i mina ögon. Poliskvinnan i telefonen som jag fortfarande pratade med försökte trösta mig lite med att det skulle gå bra och att poliserna var nära. Men den ständiga väntan, usch. Jag frågade om jag fick ringa mamma från min mobil, och självklart fick jag det. När mamma svarade i andra änden brast det totalt, började typ hyperventilera och chippa efter luft för att ens kunna prata. Var så otroligt rädd. Strax efter att jag lagt på med mamma så kommer polisen och mannen grips. Kvinnan i telefonen sa till mig att jag nu kunde gå ut så skulle det komma en polis till mig också, och att öppna dörren och få andas frisk luft var nog det skönaste jag gjort på länge, det blev en befrielsekänsla. Jag var inte en fånge innanför låsta dörrar längre.
En polis kom och hon förhörde mig. Mannen anmäldes endast för skadegörelse mot skolan, jag kände att han inte var hotfull mot mig på något sätt då han bara bad mig vänligt att ringa efter psyk.
Såhär i efterhand ångrar jag mig litegrann faktiskt. Har haft mycket mardrömmar och har haft olustiga känslor i kroppen ibland när jag sett folk passera utanför min bil och tankarna har flugit runt i mitt huvud, att jag faktiskt kunde ha varit död nu om det hade varit en annorlunda situation.
Denna man mådde inte bra och ville bli inlagd. Han hade även ringt polisen och psyk själv under tiden allt hände.
Detta kan ses kanske som en ganska obetydlig händelse, men för någon som är rädd av sig och då man aldrig varit med om liknande förut så är det väldigt stort och det känns i själen..

I got you so high, but you fell and now I aint got you at all.

Publicerad 2012-08-08 01:37:36 i Vardagligt,

Drygt en månad sedan jag skrev sen sist. Har jobbat klart på Solede för ett tag, har två dagar bokade snart igen, sen får vi se om det blir mer, men just nu har jag semester. Sen i fredags har jag hunnit bada, lyssnat på artister i stan, bytt hårfärg och umgåtts med familjen.

Har sån konstig känsla i kroppen. Jag mår inte bra så fort jag är ensam, vill bara gråta och skrika ut. Är nog ångest som kommer fram pga många saker. Dels en grej som hände på jobbet den 27 Juli, men den storyn tar jag nog imorgon, måste ändå skriva ner hela händelsen så varför inte skriva om den här?

Nu tänkte jag gå och sova, så jag kan få några timmars sömn innan jag ska kliva upp och städa ordning på rummet. Har även lite projekt på gång så är det fint väder så kan det hända att jag startar med det imorn.
Får se om magen är sammarbetsvillig också imorgon, idag har den varit hyffsad, har kunnit äta rätt okej utan att må så jäkla illa, var bara imorse som magen gjorde ont och jag ville bara kräkas. Ganska skönt det efter snart en veckas konstant illamående.

Godnatt

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela